Pesto
20 gram basilicum30 gram Pecorino
30 gram Parmezaan
30 gram pijnboompitten
1 teentje knoflook
100 gram olijfolie
Citroensap (vers)
Peper en zout (grof zout)
Voeg alles samen in een blender behalve het citroensap, blend in verschillende keren tot een smeuïg geheel. Kruid met peper en zout en voeg dan citroensap bij naar smaak.
Risotto (3p)
300gr risottorijst1 à 2 sjalotjes fijngesneden
750ml kippenbouillon
1 teentje zwarte knoflook
100ml Noilly Prat (of witte wijn)
Parmezaan/Pecorino (wat je zelf het lekkerst vind)
Boter /olijfolie
Citroen
Fruit de sjalot en knoflook aan met wat boter of olijfolie. Eens glazig voeg je de risotto erbij. Laat 1 min meestoven en voeg dan de Noilly Prat erbij. Als dit opgenomen is, voeg je de bouillon erbij. Zet het vuur lager en laat sudderen met deksel op de pan. Roer niet te veel. Als de bouillon bijna volledig is opgenomen, rasp je hierbij de Parmezaan. Dit mag redelijk veel zijn, en voeg een flinke scheut olijfolie of grote klont boter eraan toe. Wees hier niet karig mee, het maakt echt een verschil. Een risotto mag niet droog zijn. Kruid af met peper. En proef! Voeg eventueel nog wat boter/olijfolie, Parmezaan bij.
Ik hou ervan om ook wat citroensap aan mijn risotto toe te voegen, het heeft het geheel een frisse toets.
Schep de risotto op het bord, schep er wat pesto over en bestrooi met extra Parmezaan/Pecorino.
Bon Appetit!